V pátek 15.4.2011 proběhla úžasná akce zaměřená na výživu ve stylu makrobiotickém, v podání Zuzany Terešové.
Povídali jsme si o zásadách tohoto stylu vaření, pozorovali Zuzku, jak jednotlivé druhy jídel připravuje. Seznámili jsme se i s tím, jak v jednotlivých ročních obdobích vařit, tzn. jaké druhy tepelné úpravy nejlépe použít, jaké druhy potravin jsou pro to které roční období nejvhodnější a nebo naopak nejnevhodnější.
Zajímavá byla také ta část, kdy jsme mohli vše, co Zuzka s naší energetickou podporovou připravila a vařila, ochutnat. Dostali jsme plnohodnotný makrobiotický talíř tak, jak by měl opravdu vypadat. A vypadal vskutku báječně a chutnal neuvěřitelně…
A co vše pro nás Zuzka připravila?
Miso polévka s řasou wakame a houbami shitake
Rýže dlouhozrnná (posypaná dýňovým gomasiem)
Tempeh s pórkem
Nishime (mrkev a kedlubna)
Brokolice na páře s tahini omáčkou
Pickles
Tempura z řasy Nori
Děkuji moc za milé a veselé setkání, moc jsme si to užili a moc jsme si i pochutnali.
Děkuji moc Zuzce Terešové za čas a lásku, se kterou pro nás vše nachystala a všem zúčastněným za to, že dorazili a za lásku, se kterou vše snědli.
Stáňa Bartošová, duben 2011