Makrobiotické vaření

 

V pátek 15.4.2011 proběhla úžasná akce zaměřená na výživu ve stylu makrobiotickém, v podání Zuzany Terešové.

 

Povídali jsme si o zásadách tohoto stylu vaření, pozorovali Zuzku,  jak jednotlivé druhy jídel připravuje. Seznámili jsme se i s tím, jak v jednotlivých ročních obdobích vařit, tzn. jaké druhy tepelné úpravy nejlépe použít, jaké druhy potravin jsou pro to které roční období nejvhodnější a nebo naopak nejnevhodnější.

 

Zajímavá byla také ta část, kdy jsme mohli vše, co Zuzka s naší energetickou podporovou připravila a vařila, ochutnat. Dostali jsme plnohodnotný makrobiotický talíř tak, jak by měl opravdu vypadat. A vypadal vskutku báječně a chutnal neuvěřitelně…

 

A co vše pro nás Zuzka připravila?

 

Miso polévka s řasou wakame a houbami shitake

Rýže dlouhozrnná (posypaná dýňovým gomasiem)

Tempeh s pórkem

Nishime (mrkev a kedlubna)

Brokolice na páře s tahini omáčkou

Pickles

Tempura z řasy Nori

 

 

Děkuji moc za milé a veselé setkání,  moc jsme si to užili a moc jsme si i pochutnali.

Děkuji moc Zuzce Terešové za čas a lásku, se kterou pro nás vše nachystala a všem zúčastněným za to, že dorazili a za lásku, se kterou vše snědli.

 

 

Stáňa Bartošová, duben 2011

Vaření se Zuzkou - 4/2011Vaření se Zuzkou - 4/2011Vaření se Zuzkou - 4/2011
4336556 visits4336556 visits4336556 visits4336556 visits4336556 visits4336556 visits
© 2005-2007 Shiatsu Asociace